Dentova Akademi

Konya Kanal Tedavisi & Fiyatları - Uzman Endodonti Doktorları

  • Anasayfa
  • Konya Kanal Tedavisi & Fiyatları - Uzman Endodonti Doktorları
Konya Kanal Tedavisi & Fiyatları - Uzman Endodonti Doktorları

Konya Kanal Tedavisi

Konya Kanal tedavisi diş çürüğü, kırık, çatlak vb durumlar sonucunda geri dönüşümsüz olarak etkilenen dişin içinde bulunan ve diş pulpası olarak isimlendirilen sinir/damar dokularının temizlenmesi işlemidir. Kanal tedavisini gerektiren durumlarda bu diş pulpası canlı olabileceği gibi diş pulpası öldükten sonra da yapılabilir. Kanal tedavisi diş kliniklerinde en sık yapılan tedavi türüdür. Bu tedavi ile geçmişte çekilmek zorunda olan birçok diş kurtarılabilmektedir. Konya kanal tedavisi Dentova Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde uygulanabilir. Konya Endodonti Doktorları olarak da bilinen deneyimli hekimlerimiz yanınızdadır.

Kanal Tedavisi

  • Diş pulpasına kadar ilerlemiş derin diş çürüklerinde
  • Diş travması sonucunda meydana gelen kırıklar diş pulpasını içine alıyorsa
  • İlerlemiş diş eti hastalıklarında

Konya Kanal Tedavisi - Kanal Tedavisi Nedir?

Konya kanal tedavisi genel olarak, ağız hijyenine dikkat edilmemesinden kaynaklı, diş çürümeleri ve ya diş kırılmaları sonucu diş kökleri açığa çıkan dişlere uygulanır. Bu kökler hava aldıkça katlanılması zor bir ağrı yaratırlar. Geçmişte bu şikâyetle doktora gidildiğinde diş çekimi en ideal tedavi yöntemiydi. Kayıp diş için de uygunsa köprü tedavisi ya da hareketli protez tedavisi uygulanırdı. Ancak şimdilerde kanal tedavisi ile bu dişlerin köklerinde bulunan sinirler alınır ve bu boşluklara çeşitli malzemelerden bir dolgu yapılır. En son çürüklerden temizlenmiş dişe zirkonyum ya da porselen dolgu uygulanarak tedavi sonra erdirilir. Böylelikle her ne kadar o dişiniz artık yaşamıyorsa da doğal dişinizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Konya Kanal Tedavisi - Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?

Dişinizde oluşan hastalığa göre yapılış şekli ve süresi değişecektir. Eğer dişinizde enfeksiyon fazla ise öncelikle enfeksiyonu önlemeye yönelik antibiyotik tedavisi uygulanır. Bu süreçte 3 seansa ihtiyacınız olabilir. Bununla ilgili en doğru kararı edodontistiniz ya da diş hekiminiz tarafından verilecektir.

  1. Tedavinin ilk aşamasını röntgen çekimi oluşturur. Bununla sizin çene yapınızı ve diş köklerini görüntüleyebilir. Diş köklerinin enfekte olup olmadığını da buradan görebilir.
  2. Kanal tedavisinin yapılacağı dişin bulunduğu alan lokla anestezi ile uyuşturulur. Örneğin; dişiniz üst çenenizin sağ kısmında bulunuyorsa yalnızca üst çenenizin alt kısmına anestezi uygulanır. Doktorunuz his kaybını kontrol edip bölgenin tamamen uyuştuğuna kanaat getirirse kanal tedavisi işlemine başlayabilir.
  3. Kanal tedavisi uygulanacak dişin köklerine yabancı bir cisim girmemelidir. Bu sebeple dişin etrafı su geçirmez bir bant ile bantlanır.
  4. Daha sonra kanallara rahat ulaşmak adına dişte bir delik açılır. Eğer diş kökleri tamamen açığa çıktıysa buna gerek kalmayabilir.
  5. Enfeksiyonlu bölgeye küçük bir matkap ile giriş yapılır ve rahat bir temizleme için sinir yuvaları biraz daha genişletilir. Bölge enfeksiyonlu sinirlerden ve yabancı maddelerden arındırılır.
  6. Bütün bu işlemler içerisinde kanal eğeleme dediğimiz bir işlem ile kanal genişletilir. Artık sinir uçları olmadığı için hasta ağzı ya da sızı hissetmez.
  7. Kanalların içindeki çürümüş diş dokuları ve diş parçalarını temizlemek için sodyum hipoklorit denilen sıvı ile temizleme işlemi gerçekleştirilir.
  8. İçi boşalan kanalların boş durması sakıncalıdır. Bunun için “Guta percha” denilen kauçuk bir malzeme kullanılır. Bu malzemenin temel özelliği vücudun bu maddeyi yabancı olarak algılamaması ve reaksiyon göstermemesidir. İnce çubuğa benzeyen bu malzemeler diş köklerine sinirlerden boşalan yerlere yerleştirilir.
  9. Bu aşamada diş hekiminizin durumu değerlendirmesiyle su geçirmez bir kaplama ile kökler kapatıldıktan sonra kalıcı dolgu için bir müddet beklemek gerekebilir. Bu konuda en doğru kararı doktorunuz verecektir. Eğer doktorunuz beklemeyi tavsiye ederse kanalların yabancı maddelerle dolmaması için geçici bir dolgu yapıp bir sonraki seans için size randevu verecektir.
  10. Eğer kalıcı dolgu yapımına karar verildiyse dişe kompozit, zirkonyum ya da porselen dolgu seçeneklerinden uygun olanı uygulanır.

Konya Kanal Tedavisi - İyileşme Süresi Nasıldır?

Konya Kanal Tedavisine başlamadan önce herhangi bir ağrınız sancınız olmadıysa sonrasında çok büyük ağrılarınız olmayacaktır. Ancak enfeksiyon sebebiyle öncesinde bir miktar ağrı vardıysa sonrasında da biraz ağrı hissedebilirsiniz. Ancak korkmayın bu ağrılar birkaç saat hatta gün ile sınırlıdır.

Kanal tedavisi ne zaman yapılır?

  • Diş pulpasına kadar ilerlemiş derin diş çürüklerinde
  • Diş travması sonucunda meydana gelen kırıklar diş pulpasını içine alıyorsa
  • Dişlere gelen aşırı kuvvet sonucunda diş canlılığını yitirdiyse
  • İlerlemiş diş eti hastalıklarında
  • Aşırı aşınmış dişlerin tedavi edilmesinde

Telefon
WhatsApp